Billede 1 af 1
KASSERET. 
Perkussionsmusket ex fransk M. 1922 (Indkøbt i Frankrig og leveret i 1848).
Geværet er glatløbet og sigtekornet er fastlodet på Løbet. 
Kal: 17,9 mm. Løbets l.: 108,3 cm.
På den bageste del af løbet står der nogle ulæselie tal samt M. Den med M mærkede del af løbet er sandsynligvis levet tilføjet, da geværet blev ændret til perkussion. På metaltungen, hvormed løbets bageste del er fastgjort til skæftet, står: Mle 1822 T
Løbet fastholdes til skæftet af tre skæfteringe. Da skæftet mangler nder de 2/3 af løbet er kun den inderste ring tilbage.
Saamtidig med afkortningen e der bleve loddet et kort rør (til ladestokken) fast på undersiden af løbe. Den, der har foretaet lodningen, ha ikke levnet plads til bajonetens dølle!
På resten af skæftet ses 10 cm af den oprindelige fals til ladestokken. Ladestokken, der var af jern med massivt hoved, mangler. På siden af låsen står: M14     R14    de S14 Etienne samt et L unde en stjerne.
På den smalle metalplade på geværet ses rester af stempelmærker. 
Lige foran aftrækkerbøjlen sidder de en rembøjle. På kolbens side står: TULLE     M.R. (derunder) 1833  ??
Det sidste er navnet på den by, hvor geværet blev ændret fra flint til perkussion. 
I udhulningen på kolbens vensre side ses rester af et stempelmærke. Nedest på samme side ses: 1785
For enden af kolben er der et jernbeslag. Totallængde: 146,5 cm.

JOURNALNUMMER
ESM 1941
Sted
Stednummer
Ejerlav
Ejerlavsnummer
Matrikelnummer
Sogn
Herred
FF Systemnummer
SB Nummer
Genstands ID
200258847
Fundnummer
ESM 19411941-0805
A-nummer
Konstruktion
Feltnummer
Fase
BESKRIVELSE
KASSERET. Perkussionsmusket ex fransk M. 1922 (Indkøbt i Frankrig og leveret i 1848). Geværet er glatløbet og sigtekornet er fastlodet på Løbet. Kal: 17,9 mm. Løbets l.: 108,3 cm. På den bageste del af løbet står der nogle ulæselie tal samt M. Den med M mærkede del af løbet er sandsynligvis levet tilføjet, da geværet blev ændret til perkussion. På metaltungen, hvormed løbets bageste del er fastgjort til skæftet, står: Mle 1822 T Løbet fastholdes til skæftet af tre skæfteringe. Da skæftet mangler nder de 2/3 af løbet er kun den inderste ring tilbage. Saamtidig med afkortningen e der bleve loddet et kort rør (til ladestokken) fast på undersiden af løbe. Den, der har foretaet lodningen, ha ikke levnet plads til bajonetens dølle! På resten af skæftet ses 10 cm af den oprindelige fals til ladestokken. Ladestokken, der var af jern med massivt hoved, mangler. På siden af låsen står: M14 R14 de S14 Etienne samt et L unde en stjerne. På den smalle metalplade på geværet ses rester af stempelmærker. Lige foran aftrækkerbøjlen sidder de en rembøjle. På kolbens side står: TULLE M.R. (derunder) 1833 ?? Det sidste er navnet på den by, hvor geværet blev ændret fra flint til perkussion. I udhulningen på kolbens vensre side ses rester af et stempelmærke. Nedest på samme side ses: 1785 For enden af kolben er der et jernbeslag. Totallængde: 146,5 cm.
Materiale
metal, jern
GENSTANDSTYPE
:
Datering
nyere tid, 1660-
Fundmåde
Gave
Fundart
Passiv indsamling
Antal
1
Vægt i gram
0.00
-
-
-
-
Del
-
-
Creative Commons licens
Dette værk er licenseret under en Creative Commons Kreditering
Del På Samme Vilkår 4.0 International Licens
.