Billede 1 af 1
Dele af urne der blev smadret med gravmaskine under forundersøgelsen. Lerkarskår der blev fundet i den opgravede jord blev hjemtaget og limet sammen. Gråbrændt gods med fin magring. X-formet hank og smalt facetteret rand. Glittet på øverste del, beklasket fra nederste hankefæste. Randdiameter ca. 23 cm. Dele af randen lå inde i urnen. 
I toppen af urnen blev der fundet en flad, uforarbejdet sten (gravgave?) og en større sten der måske har været brugt som låg.I urnen blev der desuden fundet én nål samt en metalplade med ukendt anvendelse.

JOURNALNUMMER
SJM 313
Sted
Måde industrivej, Måde, Esbjerg
Stednummer
190503
Ejerlav
Måde, Esbjerg Jorder
Ejerlavsnummer
2007559
Matrikelnummer
Sogn
Grundtvig
Herred
Skast
FF Systemnummer
212349
SB Nummer
326
Genstands ID
200179336
Fundnummer
SJM 313X04
A-nummer
A4
Konstruktion
Urnebegravelse
Feltnummer
Fase
BESKRIVELSE
Dele af urne der blev smadret med gravmaskine under forundersøgelsen. Lerkarskår der blev fundet i den opgravede jord blev hjemtaget og limet sammen. Gråbrændt gods med fin magring. X-formet hank og smalt facetteret rand. Glittet på øverste del, beklasket fra nederste hankefæste. Randdiameter ca. 23 cm. Dele af randen lå inde i urnen. I toppen af urnen blev der fundet en flad, uforarbejdet sten (gravgave?) og en større sten der måske har været brugt som låg.I urnen blev der desuden fundet én nål samt en metalplade med ukendt anvendelse.
Materiale
Ler
GENSTANDSTYPE
0102: O2 gods-kardel
Datering
ældre romersk jernalder
Fundmåde
Forundersøgelse
Fundart
Gravfund
Antal
1
Vægt i gram
0.00
-
-
-
-
Del
-
-
Creative Commons licens
Dette værk er licenseret under en Creative Commons Kreditering
Del På Samme Vilkår 4.0 International Licens
.